Julia Weijel-ten Brink

Julia Weijel

Denekamp, - Auschwitz,
Julia werd 49 jaar
Woonde Rembrandtstraat 10

Er is een Stolperstein voor Julia gelegd.


 

Familie


 

Gehuwd met: Abraham Weijel


 

Verhaal


 

Julia was de dochter van Samuel ten Brink en Minna van der Walde. Hun derde kind Wilhelmina (29-09-1918) overleed op 9-jarige leeftijd op 21-10-1927 in Utrecht.
Julia kwam uit een gezin met elf kinderen, waarvan er enkele reeds jong overleden. Ze werkte als dienstbode enkele jaren in het Duitse Norden. Haar vader overleed in 1922.
Na haar huwelijk woonde ze in Zutphen. Ze kregen samen drie dochters, waarvan er één jong overleed. Ze woonden later aan de Rembrandtstraat 10 te Zutphen. Haar man was een oom van Caroline ten Brink-Weijel.
Julia en haar gezin kwamen op 18 november 1942 in kamp Westerbork. Ze werden op 24 november op transport gesteld naar het concentratiekamp Auschwitz, waar bijna allen kort na aankomst werd omgebracht. Dochter Adolphine overleed op 31-01-1943 te Auschwitz.
Holocaustslachtoffer, evenals haar man, haar kinderen Caroline en Adolphine, haar moeder Minna, haar broers Jacob en Adolf en haar zus Sophie met hun gezinnen. Broer Herman en zus Hendrina met deels hun gezinnen waren ondergedoken en overleefden de oorlog. Van de familie van haar man zijn vier broers en drie zussen omgekomen.
 


 

Foto's