Wandelingen


Verschillende wandelingen aangeboden door diverse groepen.

Zutphen
Wandeling langs Stolpersteine centrum Zutphen

Een wandeling door het centrum van Zutphen langs de Stolpersteine die gelegd zijn door de Stichting Stolpersteine Zutphen. Deze wandeling begint vanaf de Burgerzaal van het oude stadhuis, 's Gravenhof 2 te Zutphen.

De wandeling is hier te downloaden.

Barlheze
Stadswandeling Joods Zutphen door de Werkgroep Joods Zutphen

Ontdek het rijke Joodse verleden van Zutphen tijdens een boeiende wandeling door de Nieuwstad- en het Barlhezekwartier. Onder begeleiding van een deskundige gids loop je langs gebouwen en sporen van Joods leven, waarbij de geschiedenis tot leven komt.

De wandeling focust niet alleen op de architectuur, maar ook op de voormalige bewoners. Zo leer je over slager Hamburg, wiens familie al in 1836 een zaak had aan het Broederenkerkhof. Ook ontdek je meer over voddenkoopman Meyer Lipschits, voor wie een prachtig muurmonument is opgericht.

Tijdens de route krijgen deelnemers inzicht in het ontstaan van de Joodse gemeenschap in Zutphen vanaf de late 18e eeuw en het tragische lot dat hen trof tijdens de Jodenvervolging in 1940-1945.

Elke wandeling begint om 13.30 uur bij de ingang van de Synagoge aan Dieserstraat 11 te Zutphen. De route duurt ongeveer anderhalf uur en wordt afgesloten met koffie/thee in de Synagoge.

Mis deze unieke kans niet om het Joodse erfgoed van Zutphen te ontdekken en schrijf je vandaag nog in voor deze fascinerende wandeling!
 

De Stadswandeling Joods Zutphen wordt georganiseerd door de Werkgroep Joods Zutphen. 

Aankondiging, programma en aanmelding zie hier.

Stolpersteine in wegdek
Wandeling Schilderswijk

In de Schilderswijk is een wandeling langs de Stolpersteine voor Joodse bewoners. Download de wandeling hier.

Het boek Joodse bewoners in de Schilderswijk Zutphen is hier te downloaden.