Recent


Nieuws van de Stichting Stolpersteine Zutphen en nieuws uit de regionale-, nationale- en internationale pers.

Speech burgemeester Wimar Jaeger

Burgemeester Wimar Jaeger zegt dat Stolpersteine een direct verband leggen tussen de geschiedenis van vervolging onder het naziregime en de vormen van discriminatie en haat die nog steeds bestaan. "Een Stolperstein leggen is geen pro-Israël-daad, maar een ik-ben-tegen-haat-en-discriminatie-daad."

Stenen voor de Schilderswijk
17 april 2024 krijgt Zutphen zestien nieuwe Stolpersteine

Op woensdag 17 april legt de Stichting Stolpersteine op acht adressen in Zutphen 16 nieuwe Stolpersteine. De stenen worden in het trottoir geplaatst, voor huizen van meestal Joodse inwoners uit Zutphen die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd en vermoord. 

Openbare avond dinsdag 16 april 2024

Op dinsdagavond 16 april is vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur) een openbare avond in Dat Bolwerck (Zaadmarkt 110-112 in Zutphen).
Burgemeester Wimar Jaeger opent de avond. Enkele nabestaanden spreken over familieleden voor wie de volgende dag gedenkstenen worden gelegd. 

Folkingestraat krijgt dertien Stolpersteine voor familie Bollegraaf

In de Folkingestraat in Stad worden medio april dertien Stolpersteine gelegd ter herinnering aan de familie Bollegraaf. De dertien familieleden zijn in de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd en vermoord. De stenen komen er dankzij een succesvolle doneeractie van vier nazaten van de familie.